Cambridge Station Panels Manufactered by Spanwall

A new train station in Cambridge is getting a lot of attention from a surprising audience: mathematicians. Cambridge North Station is clad in aluminum panels with a geometrical cutout design. The architecture firm, Atkins, originally claimed that the pattern was derived from Cambridge alumnus John Conway’s “Game of Life,” but eagle-eyed mathematicians soon realized that was incorrect. The design is in fact based on a mathematical rule studied by Stephen Wolfram, an Oxford alumnus, much to the dismay of rival university Cambridge. Though the firm’s website still references Conway, a Senior Architectural Designer at Atkins, Quintin Doyle, has since confirmed that it was, in fact, Wolfram’s Rule 30 that they used in the design.

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.